Home arrow 2kB

2kB
2KB Fladdertje griezeltje
2kB
Met Fladdertje Griezeltje leren we het nachtleven kennen. We waren allemaal ‘ondersteboven’ van de vleermuis. We amuseren ons met knutsels, kleurplaten, spelletjes, bouwwerken,…
Vrijdag vliegt Fladdertje naar de zolder van de school om daar zijn winterslaap aan te vatten. Wij fladderen de herfstvakantie in.
Eerst nog feestvieren met onze grootouders.

 
2KB Zaadje in de wind
2kB
Een zonnebloem staat in de tuin niet alleen mooi te wezen. Ze geeft ons zoveel meer : haar grootte nodigt uit tot heel wat meetactiviteiten
                                        : inspiratie tot schilderen a la van Gogh
                                       : bezoek van de bijen
                                        : haar zaadjes en wat we er allemaal mee kunnen doen zoals brood bakken.

We nemen vrijdag 12 okt afscheid van de zonnebloem en zij van ons want het wordt kouder. Dank aan de ouders van Lasse en Ciel voor de broodbakmachine en de zonnebloemen.
                                      

Reinder en Amel worden in het zonnetje gezet en vieren hun verjaardag.

 
2KB Een nieuw schooljaar
2kB

Bij de eerste dag van het schooljaar stappen we niet door de schooldeur maar door het raam. Meteen ook het begin van ons nieuw jaarthema: één raam, veel uitzichten.

Nieuw klasje, nieuwe juf, één nieuw vriendje én ….sommige hebben de boekentassenblues.

We maken klasafspraakjes wat kan/niet kan. Allerlei ritueeltjes worden aangeleerd om te schilderen, op te ruimen,…
Het aanleren van praktische zaken zoals in de rij staan, naar de klas gaan, wegzetten van boekentas,…

In de klas ontbreken mijn twee vriendjes: Moffel (=mol), Pier (=rups). In de tuin zoeken we naar de klaspoppen. Moffel ontdekken we in een boekentas. Moffel kan niet goed zien. Een doosje met brillen en loepen  ontdekken we hoe een zicht kan veranderen. Moffel mist Piertje. We kammen alle klassen en hoeken van de school uit. Uiteindelijk vinden wij Piertje op een zeer interessante plek: de directeursstoel. Wie wil daar eens niet op zitten!


Na de startviering beginnen we met onze godsdienstmomentjes: Jezus leven verkennen, meebeleven in bijbelverhalen. Ook rituelen, gesprekjes of andere verhalen komen er aan te pas.

Dit schooljaar hebben we ook onze eerste danspasjes gezet.

Albert was de eerste jarige van dit schooljaar. Op de verjaardagskalender kijken we wanneer we jarig zijn.

Ik wens jullie ‘moffel’ of ‘piertje’ een superleuk, leerrijk schooljaar toe.

 
2KB Vaderdag
2kB
Onze moedertjes hebben we reeds in de bloementjes gezet. Met vaderdag verdienen onze vadertjes een pluim.
Het startschot wordt gegeven met een prentenboek Kikker is Kikker. Kikker wil vliegen als een vogel maar valt op zijn neus. Hij vraagt zich af: wat kan ik eigenlijk? Iedereen heeft iets waar hij goed in is en minder goed in is.
Wat kunnen wij goed? We tonen dit aan elkaar en leggen dit vast op foto of we maken er een schilderij van. Al onze talenten bundelen we tot één groot ganzenspel. Met de opendeur kon je dit spel spelen of nadien in onze klas. Vele pluimen, sterke vleugels!
Wat kan onze papa goed ? We vertellen het aan elkaar, we bootsen na.  Jezus had ook een papa. Wat kan die goed? Wat was zijn naam. Wat is de naam van onze papa. Papa’s kunnen ook goed spelen. We spelen spelletjes die we ook met papa kunnen spelen.
Met bewondering staan we stil bij het schilderij van Rembrandt ‘de goede vader’. Heel wat kleuters waren in de ban van het schilderij. De parabel wordt ook verteld.

Niet alleen mama’s en papa’s worden gevierd, Margaux en Inaya vierden hun vijfde verjaardag.

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 12